skip to Main Content

STAP
BUDGET

Volg één van onze trainingen bijna gratis!

STAP-BUDGET

Weet je dat er maar liefst € 1.000,- opleidingstegoed voor je klaarligt om te investeren in jouw kennis, vaardigheden en toekomst? Dit STAP-budget wordt beschikbaar gesteld door de overheid en is bedoeld om je arbeidsmarktkansen te vergroten. Bij de Stenekes Academy kun je kiezen uit 3 verschillende trainingen die SKJ-erkend en geaccrediteerd zijn en die je dus bijna gratis 😉 kunt volgen!

GETWIJFELD? GA ER NU VOOR!

Wat de reden ook is dat je het tot nu toe uitgesteld of van de baan geschoven hebt: investeren in jezelf is altijd een goed idee! En hoe tof is het dat de overheid je nu stimuleert om er juist wél voor te gaan?! Bij ons investeer je niet alleen in je professionele ontwikkeling, maar (vooral) ook in je ontwikkeling, verdieping en groei op persoonlijk vlak! Zodat jij je opgedane ervaringen, kennis en skills in kunt zetten om niet alleen jezelf maar ook een ander verder te helpen. Van leren word je altijd beter, bij ons ga je Groeien door Ervaren!

En wacht niet te lang.. Er is maar een beperkt aan STAP-budgetten beschikbaar en op 1 september bleek dat opnieuw: binnen 2, 5 uur was het hele budget op. De één had het binnen 30 minuten voor elkaar, de ander werd na anderhalf uur wachten uit het systeem gegooid.. En ja, op = op dus pas op 1 november kun je weer een poging doen!

VRAAG VOOR DEZE TRAINING STAP-BUDGET AAN

Al sinds 2018 verzorgen wij trainingen, speciaal ontwikkeld voor professionals in de hulpverlening of het onderwijs. Onderstaande trainingen zijn SKJ-geaccrediteerd. Al onze trainingen zijn gebaseerd op onze eigen werkwijze en kenmerken zich door een combinatie van theorie en praktijk, lichaams- en ervaringsgericht werken, 3 dagen leren door ervaren in een kleine groep zodat er volop ruimte is voor zowel professionele- als persoonlijke ontwikkeling. En dat allemaal op een prachtige locatie, middenin de natuur, waar we goed verzorgd worden. Een waardevolle investering, zowel voor jezelf als voor je doelgroep.

Kies hier jouw training en schrijf je meteen in!

HOE WERKT STAP? FAQ

Zodra jij je hebt ingeschreven voor één van bovenstaande opleidingen en jij hierbij aangaf dat je het STAP-budget aan gaat vragen, ontvang je van ons een STAP aanmeldformulier. Om kans te maken op het STAP-budget is het verstandig om je op de eerste dag van het nieuwe tijdvak meteen om 10.00 uur  aan te melden bij het UWV met het STAP-aanmeldingsbewijs dat je van ons ontvangen hebt. Het STAP-budget wordt toegekend voordat je start met je opleiding. Daarom hoef je niks voor te schieten: op het moment dat jouw aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd dan wordt het STAP-budget direct aan ons overgemaakt en kom jij binnenkort bij ons op locatie om jouw 3-daagse training volgen!

Wat is het STAP-budget?

STAP betekent ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een opleiding, training of cursus te volgen. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten, die vanaf 1 januari 2022 is komen te vervallen. Met een afgeronde erkende opleiding, training of cursus zul je meer kansen hebben om een baan te vinden en/of te houden. De overheid vindt het namelijk belangrijk dat JIJ aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Daarom heeft de overheid besloten hiervoor jaarlijks ongeveer €200 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dit biedt ruimte voor ongeveer 200.000 tot 300.000 individuele STAP-budgetten.
Dit betekent dat er ook voor jou een overheidssubsidie van € 1.000,- klaarligt om bijvoorbeeld een training bij ONS te volgen. Doe hier je voordeel mee!

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere tegemoetkomingen, zoals bijvoorbeeld studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen, lerarenbeurs of andere publieke financiering van onderwijs.
  • Je voert het scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder (zoals de Stenekes Academy).
  • Je hebt in het betreffende jaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
  • De door jou gekozen training is arbeidsmarktrelevant.
  • Jouw training start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.

Welke opleidingen komen in aanmerking voor het STAP-budget?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft bepaald dat alleen opleidingen gericht op het versterken van de arbeidsmarktpositie gefinancierd kunnen worden met het STAP-budget. Duurzame inzetbaarheid is hierbij het sleutelwoord.
Zoals ze het zelf zeggen: “Opleidingen gericht op het vergroten van het leervermogen, basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en beroepsspecifieke vaardigheden vallen binnen dit kader. Verder dient er door de opleider begeleiding te worden aangeboden bij de scholing en dient de opleider een bewijs van deelname te kunnen leveren.” Hierboven zie je de trainingen van Stenekes Academy die zijn opgenomen in het officiële scholingsregister van DUO en het UWV.

Waar en wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Je kunt jouw STAP-budget aanvragen vanaf donderdag 1 september, 10:00 uur bij het UWV (Zie deze link).
Je kunt het STAP-budget per persoon maximaal 1 keer per kalenderjaar, voor 1 opleiding, aanvragen tot een maximum van € 1.000,-.
De trainingen van de Stenekes Academy kosten €997 excl. BTW. Dit staat gelijk aan €1206,37 incl. BTW. Dit betekent dat, wanneer het UWV je aanvraag goedkeurt, jij (jij (of je werkgever) het restbedrag boven die € 1.000,- betaalt: €206,37.

Vanaf wanneer kan ik voorinschrijven en mijn STAP-aanmeldingsbewijs bij STAC aanvragen?

Je kunt je nu al inschrijven voor één van de geselecteerde STAC trainingen. Let er wel op dat de training binnen een bepaald tijdvak moet vallen (zie FAQ: “Hoe zit het met die tijdvakken?”) Je ontvangt dan van ons je STAP-aanmeldingsbewijs. Met dit STAP-aanmeldingsbewijs kun je dan vanaf 1 november STAP-budget aanvragen bij het UWV. Wacht niet tot de dag dat het nieuwe tijdvak begint! Zo weet je zeker dat je jouw verplichte STAP-aanmeldingsbewijs op tijd in je bezit hebt en op 1 november 2022 of 1 januari 2023 klaar bent om jouw STAP-budget aan te vragen. Nogmaals: wees er op tijd bij, want op = op!

Hoe zit het met die tijdvakken?

Het jaarlijkse beschikbare STAP-budget is verdeeld over 6 aanvraagtijdvakken. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het volledige budget meteen aan het begin van het jaar wordt uitgegeven. Het UWV heeft ongeveer 4 weken nodig om jouw aanvraag te beoordelen. Als het UWV minder tijd nodig heeft om je aanvraag af te handelen, dan kun je uiteraard meteen starten met je opleiding. Je mag maximaal 3 maanden na afloop van een aanvraagtijdvak starten met je opleiding. Schematisch ziet dit er als volgt uit:

In 5 stappen het STAP-budget aanvragen

Aan de hand van onderstaande stappen is het heel eenvoudig om jouw STAP-budget aan te vragen.

STAP 1: Kies jouw STAP-opleiding.
De trainingen die vermeld zijn op deze pagina komen in aanmerking voor STAP-budget. Kies jouw training. Op de betreffende trainingspagina’s staat alle informatie van de door jou gekozen training.

STAP 2: Schrijf je in en ontvang jouw STAP-aanmeldingsbewijs
Op de trainingspagina staat vermeld in welk tijdsvak de training valt. Schrijf je in via het inschrijfformulier en vink de box aan: “Ja ik vraag STAP-budget aan voor tijdvak …. en ontvang graag het aanmeldformulier!” Vervolgens ontvang je z.s.m. per e-mail jouw STAP-aanmeldingsbewijs + verdere instructies. Dit aanmeldingsbewijs is essentieel en heb je nodig om jouw STAP-budget bij het UWV aan te vragen.

STAP 3: Dien je aanvraag voor STAP-budget in bij het UWV
Zorg dat je DigiD is geactiveerd en zorg dat je deze bij de hand hebt. Log met je DigiD in op het STAP-portaal van het UWV (www.stapuwv.nl) en dien je aanvraag in. Dit is mogelijk vanaf donderdag 1 september, 10:00 uur.

Zorg dat je voor deze datum jouw STAP-aanmeldingsbewijs bij ons hebt aangevraagd zodat je je aanvraag zo snel mogelijk bij het UWV kunt indienen. Zoals eerder geschreven wordt er met aanvraagtijdvakken gewerkt en is het budget beperkt. Op = op! Bij drukte kan er een wachtrij zijn om STAP-budget aan te vragen. Sluit je browser of tabblad dan niet, want dan ben je jouw plek in de wachtrij kwijt en moet je opnieuw beginnen.

STAP 4: Het UWV gaat jouw aanvraag beoordelen
Binnen 4 weken ontvang je bericht van het UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd.

STAP 5: Je kunt starten met je opleiding!
Als je aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd ontvangt ook de Stenekes Academy een bericht van het UWV. Vervolgens nemen wij nog contact met je op wanneer de training bijna van start gaat. Je inschrijving is nu definitief en we zien je graag tijdens de training!

Back To Top