skip to Main Content

Over ons

Wie zijn wij?

LISANNE EN JAN STENEKES

Al vele jaren samen, getrouwd, ouders van twee dochters en een zoon en woonzaam in onze verbouwde boerderij in hartje Friesland. We hebben allebei een onderwijsachtergrond, maar besloten vele jaren geleden om voor onszelf te beginnen. Ondernemen. Beide begonnen wij een eigen praktijk om jongeren te coachen. Elk met een eigen specialisme: zij meiden en hij jongens, maar met dezelfde visie en missie: jongeren de regie over hun leven terug in eigen handen geven.

In 2016 bundelden wij onze krachten ook bedrijfsmatig en startten we Expertisecentrum Stenekes. Nog altijd onze eigen specialismen, maar vanaf nu officieel onder één dak.

ONZE AANPAK

Als ervaringsdeskundigen en door het volgen van vele (!) trainingen werd niet alleen ons doel, maar ook onze werkwijze kraakhelder.

Hoofd en lijf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alleen wanneer je deze beide in een traject betrekt kunnen ingesleten patronen worden doorbroken en plaats maken voor nieuwe, gezonde patronen en een blijvende verandering.

Wij werken er dagelijks aan om jongeren de regie over hun leven terug in eigen handen te geven door het vergroten van hun zelfkennis, zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn. Wij coachen toekomst-, lichaams- en ervaringsgericht en in onze aanpak vormen de karakterstructuren een belangrijke basis.

Onze aanpak blijkt keer op keer succesvol. We runnen een bloeiend coachingsbedrijf met een betrokken en kundig team van 15 coaches en 5 collega’s achter de schermen. We zijn sinds april 2021 ISO gecertificeerd: het keurmerk voor onze kwaliteit waar we elke dag opnieuw hard voor werken.

TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS

Sinds 2018 verzorgen wij trainingen. Een aantal daarvan zijn speciaal ontwikkeld voor professionals in de hulpverlening of het onderwijs en zijn SKJ-geaccrediteerd. Al onze trainingen zijn gebaseerd op onze eigen werkwijze en kenmerken zich door een combinatie van theorie en praktijk, lichaams- en ervaringsgericht werken, 3 dagen leren door ervaren in een kleine groep zodat er volop ruimte is voor zowel professionele- als persoonlijke ontwikkeling. En dat allemaal op een prachtige locatie, middenin de natuur, waar we goed verzorgd worden. Een waardevolle investering, zowel voor jezelf als voor je doelgroep.

GROEPSAANBOD

Sinds 2021 organiseren wij groepstrainingen voor specifieke doelgroepen; vrouwen, mannen en moeders die willen werken aan persoonlijke ontwikkeling, zelfliefde, leiderschap en eigen kracht. Je leest alles onze  trainingen bij ‘Aanbod’.

ONZE TRAINERS

Iedere training wordt geleid door één of twee gespecialiseerde trainers. Lisanne Stenekes leidt de trainingen voor vrouwen, en wordt ondersteund en geassisteerd door een ervaren collega. BoyProof en De weg van de Jongen worden geleid door Jan Stenekes en collega KICK Jongenscoach Gertjan Hessels. Meer over hen lezen?

ONZE TRAININGSLOCATIES

’t FLINKEBOSKJE
Gesitueerd in het Zuidwesten van Friesland ligt, gelegen tussen twee meren, het kleine plaatsje Hemelum. In de sfeervolle groeps-accommodatie ’t Flinkeboskje verzorgen wij al een aantal jaren onze trainingen voor Professionals. Middenin de natuur, met rust en ruimte, prachtige vergezichten, nabijgelegen bossen en de IJsselmeerkust op loopafstand is dit voor ons een perfecte plek om onze deelnemers te ontvangen.

HET KLEINE PARADIJS
Centraal gelegen in Friesland, midden tussen de weilanden en ver weg van de snelweg ligt ‘Het Kleine Paradijs’. Een passende naam voor deze prachtige plek. Wanneer wij hier een training verzorgen huren we het hele erf af, overnachten onze deelnemers op bijzondere plekken en maken we gebruik van alle idyllische plekken in de prachtige grote tuin met rondom water.

THE LAND OF NOW
Middenin de rust en weidsheid van het authentieke Groninger landschap nabij de stad Groningen ligt The Land of Now, “waar je het gras nog kunt horen groeien en schitterende sterrenhemels kunt aanschouwen”. Deze locatie is een inspirerende plek met sfeervolle trainingszaal, salon, serre en restaurant. In de parkachtig aangelegde tuin kun je ronddwalen, ontspannen of de buitensauna induiken. Overnachten doen we hier in ruime hotelkamers met privé badkamer.

BOERDERIJ ZEN AAN ZEE
Daarnaast verzorgen wij groepstrainingen voor jongeren en (jong)volwassen deelnemers in Boerderij Zen aan Zee. Een locatie die rust en ruimte ademt, een plek om te aarden, nieuwe inzichten op te doen en te creëren, en dat allemaal op slechts 450 meter van de Waddenzee in Paesens (noord Friesland). Op deze locatie verzorgen wij o.a. groepstrainingen voor jongeren en (jong)volwassen deelnemers.

 

Kom je een training bij ons volgen? We kunnen met zekerheid zeggen dat een 3-daagse bij de Stenekes Academy een waardevolle investering is in jezelf. Alles is geregeld, vanaf aankomst tot vertrek zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Onder andere de inspirerende theorie en oefeningen, persoonlijke benadering, kleine groep en (h)eerlijke, gezonde maaltijden op deze sfeervolle locaties maken dit een cadeau aan jezelf. Welkom!

Jullie doen geweldige dingen en jullie weten een gevoel te creëren van een familie waar je gewoonweg bij wilt horen.

Deelneemster, Leerkracht P.O. | BoyProof

Deze training geeft je als mens enorm veel inzicht over wat je meegemaakt hebt, en waarom. Daarnaast geeft het je praktische tips, handelingen en inzicht over hoe je hiermee aan de slag kan gaan.

Deelnemer | ET Verdieping Karakterstructuren

Ik heb veel cliënten die in hun hoofd zitten en dan moet je echt aan de slag met het lijf. Ik kijk nu nog gerichter naar de persoon die ik tegenover mij heb en heb meer tools die ik in kan zetten in mijn begeleiding aan cliënten.

Sarah, hulpverlener | ET Lichaamsgericht Coachen

Ik heb weer meer verdieping en meer oefeningen. Persoonlijk ben ik weer dichterbij mijn eigen thema('s) gekomen, samen met inzicht en handvatten om weer verder te kunnen.

S, pedagoog | ET Verdieping Karakterstructuren

De informatie was dusdanig boeiend dat ik me daar nog meer in wil gaan verdiepen!

A, kindertherapeut | ET Lichaamsgericht Coachen

Fántastische dagen! Kéihard gelachen en gejankt! Zowel op professioneel als persoonlijk gebied énorm veel aan, dat wat we allemaal hebben mogen ervaren. Geweldig, alles goed geregeld. Dikke vette aanrader!

Ilse, Buurtsportcoach | BoyProof

Onder je eigen schild/buitenkant ligt zoveel moois. Dat weet alleen nog niet iedereen. Op ontdekkingsreis en komen tot de kern is goud, verrassend, verwonderlijk en heel waardevol!

Deelnemer | BoyProof

Ik vond de hele training vervullend en hartverwarmend. Dikke pluim!

J, kindercoach | ET Lichaamsgericht Coachen

Ik ben enorm onder de indruk van deze training. Het heeft me iets gegeven waarmee ik mezelf kan helpen en waarmee ik dus ook mijn studenten kan helpen. Een unieke en levensveranderende ervaring.

Anne Willem, Docent MBO | BoyProof

Zowel voor je werk, maar ook zeker privé doet deze training zoveel goeds voor je. Het trotse gevoel blijft nog heel lang bij je.

Hinke, officemanager | ET Verdieping Karakterstructuren

De training heeft me op professioneel vlak tot denken gezet. Ik zie nu beter in wat de behoefte van de ander eigenlijk echt is.

E, maatschappelijk werker | ET Lichaamsgericht Coachen

BoyProof geeft je visie op het werken met jongens, het belang van mannen in onderwijs, en het belang van contact maken, plezier en spelen.

 

 

Alena Muller, sociaal werker | BoyProof

Dankbaar dat ik heb meegedaan. Fijn om jullie te leren kennen als trainers. Ben blij met de ontmoeting met een hoop Friezen, waarbij ik me welkom heb gevoeld. Mooi om zo intens en diep te werken.

 

Deelnemer | BoyProof

Ik vond de hoeveelheid en verscheidenheid aan oefeningen top: zóveel ervaringen. Fysiek, meditatie, actie, yoga, lachen, rust, observeren, doornemen van persoonlijke casussen.. Ieder onderdeel maakte indruk of inspireerde. Voor mij een verdieping en eye-opener als professional maar ook vooral als mens. Blij het te mogen ervaren met zo'n mooie groep, iets wat nog lang na suddert!

Anoniem, Docent | BoyProof

Ik heb met collega's wel een uur gepraat over deze training en we waren nog niet uitgepraat.

Tom, buurtsportcoach | BoyProof

Een intense ontmoeting met mooie mensen, waarbij ik kon inzien hoe groot mijn rol als voorbeeld is. Bijzonder om in kracht en zacht te worden gezien en gewaardeerd. 

 

 

Docent | BoyProof

Allemaal eyeopeners, van toepassing op mijn eigen leven én hoe ik dit in kan zetten voor anderen. Dank hiervoor.

Wieberen, zorgbegeleider | BoyProof

Als coach heb ik ontzettend waardevolle tips gekregen om mijn skills te vergroten. En mijn hart oprecht te openen.

E, pubercoach | BoyProof

De training was voor mij grensverleggend. Ik heb geleerd dat mijn pijn niet de grens voor een ander mag worden.

Esther, pedagogisch coach | BoyProof

Als je actief bezig wilt zijn en hiermee je kennis wilt verbreden over jongens dan raad ik deze training zeker aan!

Brechtsje, docent VO | BoyProof

Het zat top in elkaar! Genoeg afwisseling tussen binnen en buiten, zitten en bewegen, luchtigheid en diepgang.

Deelneemster, Leerkracht P.O. | BoyProof

Deze training met deze inhoud wordt nergens anders aangeboden. Als je wil coachen op een diepere laag met meer effect dan is dit een must!

Wenda, coach | ET Verdieping Karakterstructuren

Super de afwisseling van theorie en praktijk! Perfecte locatie en eten!

Jacoba, IB'er | ET Verdieping Karakterstructuren

Ik vond het echt fantastisch! Heel bijzonder om zo drie dagen samen te zijn, meteen de diepte in en zo lekker afwisselend met elkaar aan de slag te zijn. Een aantal van de werkvormen pas ik al toe.

Jildau, ambulant gezinsbehandelaar | BoyProof

Juist de mix van alles maakt het compleet: theorie, praktijk en persoonlijke ontwikkeling.

Anja, coach | ET Lichaamsgericht Coachen

Ontzettend bedankt voor deze mooie training, maar ook voor jullie liefdevolle, eerlijke, open begeleiding

Carla, kindercoach | ET Lichaamsgericht Coachen

Ik kon tijdens de training weer kind zijn, dit heb ik echt zo gevoeld. BoyProof heeft mij handvatten gegeven om jongens nog beter te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ik kan zeggen dat ik nu meer rust ervaar in mijn functioneren als begeleider.

Sjoerd, Begeleider zorgboerderij | BoyProof

De training heeft mij ook een stuk zelfverrijking opgeleverd: anders naar een leerling kijken, anders naar mensen kijken, dagelijkse zaken anders opvatten.

O, docent LO | BoyProof

De training is inhoudelijk sterk. Ik heb nu de tools om beter met mijn doelgroep aan de slag te kunnen.

O, docent LO | BoyProof

De groepssamenstelling was perfect! Super om als vrouw volop in de mannenenergie terecht te komen.

Myrthe, coach/leerkracht | BoyProof

Goede cursus, kundige trainers, prachtige locatie met goede voorzieningen.

Sytse, Docent MBO | BoyProof

Mooie en leerzame (en intensieve ;-)) dagen die goed begeleid werden.

J, gebiedsteammedewerker | ET Lichaamsgericht Coachen

Als je voelt dat je meer wilt betekenen voor jongens, zou ik deze training zeker aanbevelen omdat het je kijk op jezelf en de jongens om je heen wezenlijk verandert.

M, coach | BoyProof

Door de training zijn de beschermlaagjes rond mijn hart, die in de loop van tijd gevormd zijn, eraf gepeld waardoor ik het gevoel heb gekregen weer helemaal open te staan in zowel geven als ontvangen.

S, Docent MBO | BoyProof

Ik gun het jongens gun om begeleid te worden door mensen die deze training hebben gevolgd.

 

 

Arent Muller, therapeut | BoyProof

Ik geloof dat deze kennis veel meer gebruikt en ingezet moet worden in de hulpverlening.

Amanda, student | ET Verdieping Karakterstructuren

Ik heb zelf echt het gevoel alsof ik in drie dagen net zoveel heb geleerd als in drie jaar van mijn opleiding.

F, student Toegepaste Psychologie | ET Lichaamsgericht Coachen

Meer inzicht in mezelf. Zicht op structuren bij anderen wat me veel duidelijk maakt over mijn relaties met hen

J, counselor | ET Lichaamsgericht Coachen

Trainers zijn heel speciaal. Afwisseling tussen ‘gewoon even met de mannen’ en heel veel diepte, kennis en touch vind ik heel knap!

J, docent | BoyProof

Hoop dat deze olievlek in onderwijsinstellingen etc verspreid. Ook voor ouders die willen ontwikkelen!

Deelneemster | BoyProof

Ontzettend mooi om te zien hoe jullie ons deze 3- daagse met veel humor, een serieuze toon en passie voor het vak hebben meegenomen in de zoektocht naar ons eigen jongensvuur. Bedankt!

A, docent VO | BoyProof

Het was een enerverende training. Ik had niet verwacht dat het zoveel met mijzelf zou doen.

Gert, Jeugdzorgmedewerker | BoyProof

Ik denk dat veel van mijn collega's hier veel aan kunnen hebben!

Benjamin, docent LO | BoyProof

Aanbevelen? Zeker. Out of the comfort zone en op de grens verschijnen, dát is waar je leert en ontwikkelt.

Eelke, docent | BoyProof

Een mooie reis op persoonlijk gebied met een hoop humor!

Deelnemer | BoyProof

Het is zo'n verademing te begrijpen waarom je in bepaalde patronen schiet en hoe je deze kunt ombuigen.

Martine, kindercoach/jeugdhulpverlener | ET Lichaamsgericht Coachen

Met een brok in de keel naar huis gereden. Het waren bijzondere 3 dagen. Kundige trainers die op het juiste moment de juiste vragen weten te stellen. Oefeningen die toepasbaar zijn in de praktijk en ook veel coaching. Prachtige locatie.

Aaltsje, Leerkracht VSO | BoyProof

Ik heb nu meer inzicht in waar het in ons leven om draait: aandacht, aanraking, spel, bescherming en voeding; bij mijzelf is met name de aanraking, het sensitieve, geprikkeld en meer tot ontwikkeling gekomen. De vervolgcursus staat al op mijn lijstje.

Erik, Docent LO en mentor VO | BoyProof

Ik heb ervaren wat een oefening met een cliënt kan gaan doen. Ik heb nu concrete handvatten om vol zelfvertrouwen aan het werk te gaan.

Idzard, jongenscoach | ET Verdieping Karakterstructuren

Bedankt voor opnieuw een intense ervaring die me enorm veel gaat brengen bij mijn prachtige werk als coach.

Mieke, gezinscoach | ET Verdieping Karakterstructuren

Bewustwording van je eigen handelen, je eigen karakters en die van je cliënt.

Reina, Ambulant Gezinshulpverlener | ET Lichaamsgericht Coachen

Ik heb er naast professioneel gebied ook heel veel aan gehad als mens. De training bleef nog lang nasudderen in mijn hoofd en ik doe nu echt bewust dingen anders.

Marieke, Docent V.O./coach | BoyProof

Een zeer waardevolle training met een fijne groep mensen en voortreffelijke begeleiding op een prachtige locatie.

K, jeugdzorgwerker | ET Lichaamsgericht Coachen

Ik ben erg onder de indruk. Het heeft mij op plekken gebracht die ik nog niet kende en dat vind ik waardevol.

Rinco | BoyProof
Back To Top