skip to Main Content

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Check voordat je contact met ons opneemt of je vraag er hieronder tussen staat.
Alle vragen hebben betrekking op het volgen van een fysieke training, tenzij anders aangegeven.

Staat je antwoord er niet tussen? Mail dan je vraag naar aanmelden@stenekesacademy.nl, vul het contactformulier op onze contactpagina in of bel met Karin of Hinke van onze administratie: 0515-227011.

Heb je binnen 2 werkdagen geen reactie van ons: check eerst je spam!

INSCHRIJVEN

Zijn jullie trainingen 'voor professionals' alleen voor coaches en pedagogen?

Nee hoor! Ja: wij verzorgen trainingen voor ‘professionals’, maar dat is een ruim begrip. Natuurlijk kun je ook meedoen als je nét hebt besloten een carrière switch te maken, als herintreder die een tijd lang uit de running is geweest óf als student van een opleiding in de zorg- en hulpverleningssector (geef in dat laatste geval duidelijk aan bij de opmerkingen in het inschrijfformulier dat je nog studeert, dan neemt één van de trainers contact met je op om het e.e.a. met je door te spreken).

Ook wanneer je uit een compleet andere sector komt maar tóch deel wil nemen omdat de visie, theorie en ervaring je zo aanspreken: meer dan welkom!

Wie gingen mij voor?

Leerkrachten van zowel het primair- als het voortgezet onderwijs, IB’ers, coaches (met én zonder eigen praktijk), pedagogen, (buurt)sportcoaches, een Body Stress Release-practitioner en een zang-docente.. maar ook een therapeut creatieve therapie, gedragswetenschapper, gezinsondersteuner, gebiedsteammedewerker, maatschappelijk werker en officemanager behoren tot onze oud-deelnemers. Sta jij er al tussen?

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Dat doe je via het inschrijfformulier op de betreffende trainingspage. Soms kan het zijn dat je privé een berichtje van ons krijgt over een vrijgekomen plek tijdens een training. In dat geval vragen we je ook (nogmaals) je inschrijving compleet te maken middels het formulier op de trainingspage, zodat we meteen al je gegevens compleet hebben.

Als ik me inschrijf, hoe lang duurt het dan voordat ik een bevestiging krijg?

We streven ernaar jou altijd binnen 2 werkdagen een bevestiging van je inschrijving te sturen. Heb je na 2 werkdagen nog geen bericht? Check dan eerst je spam. Geen email ontvangen? Neem dan contact op met lisanne@stenekesacademy.nl.

Ik wil meedoen, maar de training zit vol.. Wat nu?

Dan stuur je ons een mail via lisanne@stenekesacademy.nl met je wens om mee te doen voor X-training op X-datum. Als de training helemaal vol zit zetten we je (als je dat wil) op de reservelijst en ben je altijd zeker van een plekje tijdens de eerstvolgende training. Hier krijg je uiteraard duidelijk bericht van via de mail zodat dat zwart op wit staat. Mocht er tóch eerder een plek vrij komen, dan mailen of bellen we altijd eerst naar de mensen op de reservelijst.

INHOUD

Hoe lang duurt een training?

Een training duurt 3 dagen, of wel: 8 dagdelen. We starten op dag 1 in de ochtend, op dag 3 sluiten we in de middag af. Ja, dat is best intensief met ook avondprogramma’s, maar er zijn genoeg momenten van rust tussendoor en de locatie en verzorging ter plaatse zijn fantastisch.

Waarom 3 dagen?

Omdat er tijdens een meerdaagse training genoeg tijd en ruimte ontstaat om ècht een verschil te maken. Om op te gaan in je eigen leerproces zonder onderbrekingen. Onze ervaring is dat het tijdens een training van bijvoorbeeld een dag vooral veel zenden en ontvangen is. Je schrijft je lam, je probeert alles op te zuigen en voor je het weet ben je weer onderweg naar huis en borrelen ineens allemaal vragen op. “Hoe zat het nou met …?” Misschien is er tijdens de training iets losgemaakt en weet je niet zo goed wat je hier mee aan moet. Daarnaast: je gaat écht met jezelf aan de slag tijdens de training en dit gaat alleen wanneer de groep veilig voelt. Daar zetten we op dag 1 meteen vol op in zodat iedereen de kans, ruimte en het vertrouwen heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

En hé, laten we niet vergeten: drie dagen helemaal voor jezelf? Is toch heerlijk!

Is er een bepaalde volgorde in trainingen?

Je hoeft, wanneer je een training bij de Academy wilt volgen, dit niet in een bepaalde volgorde te doen. Al onze trainingen zijn als losse modules te volgen; jij kiest welke training het beste aansluit bij jouw zoektocht naar verdieping op professioneel- en/of persoonlijk vlak.

Wat nou als ik bepaalde onderdelen niet mee wil/kan doen?

Tijdens de training zetten de trainers zich in om niet alleen jou, maar de hele groep te laten ervaren dat de groep staat voor vertrouwen en veiligheid. Daar maken we afspraken over en werken we samen aan, zodat de setting optimaal is voor groei.

Voor de duidelijkheid: wij zullen jou niets gaan verplichten of opleggen tijdens een 3-daagse. Jij bent hier om je te ontwikkelen, daar hoort het opzoeken en aftasten van grenzen bij en die grenzen verschillen voor iedereen. Waar voel jij je (niet) prettig bij, waarom is dat, waar zit een blokkade en wat wil jij daarmee? Je kunt met je vragen of twijfels altijd bij één van je trainers terecht.

 

DEELNEMERS | GROEP | TRAINERS

Hoe groot is de groep?

Voor de meeste van onze trainingen geldt: maximaal 12 deelnemers. In uitzonderlijke gevallen kan dit oplopen tot 14 deelnemers, maar nooit meer dan dat. Op die manier is er voldoende ruimte voor ieders eigen ontwikkeling en begeleiding door de trainers.

Hoe is de verdeling mannen/vrouwen?

Daar is vooraf niet veel over te zeggen, dit hangt puur en alleen van de inschrijvingen af.

Natuurlijk is variatie interessant wat betreft energie en wisselwerking, maar onze trainers kunnen goed inspelen op iedere groepssamenstelling en karakterstructuren. In ons aanbod zijn ook trainingen exclusief voor mannen of vrouwen, dus als je je daar voor inschrijft, weet je precies wat je kunt verwachten 😉

Wie zijn mijn trainers tijdens de training?

De vrouwentrainingen zijn ontwikkeld en worden gegeven door Lisanne Stenekes. Lisanne is oprichter, mede-eigenaar, opleider en coach van Expertisecentrum Stenekes en de Stenekes Academy. Tijdens de trainingen wordt Lisanne ondersteund door één of meerdere ervaren assistenten (afhankelijk van het aantal deelnemers).

BoyProof is ontwikkeld en wordt verzorgd door Jan Stenekes en Gertjan Hessels. Jan is bedenker en oprichter van KICK Jongenscoaching en mede-eigenaar, opleider en coach van Expertisecentrum Stenekes en Stenekes Academy. Gertjan werkt al sinds 2018 bij ons als KICK Jongenscoach en is sinds 2022 Leidinggevende bij Expertisecentrum Stenekes. Ook Jan en Gertjan zetten soms een ervaren assistent in.

Meer lezen over onze trainers? Neem dan een kijkje op de ‘OVER ONS’ pagina.

ETEN | OVERNACHTEN

Wat eten we tijdens de training?

Ontbijt, lunch en diner zijn verrassend, gezond, biologisch en van hoge kwaliteit. Er wordt heerlijk voor ons gekookt en er is ten allen tijde koffie, thee, water, fruit en koek beschikbaar. Heb je een allergie of volg je een bepaald dieet? Geen probleem, zolang je dit maar duidelijk van tevoren aangeeft, het liefst meteen zodra je je inschrijft. Tijdens de BoyProof- en mannentraining wordt er niet alleen vegetarisch gegeten (mocht deze wetenschap je nu stress opleveren, neem dan even contact op, komt sowieso goed).

Heb ik een eigen slaapkamer?

In een aantal gevallen heb je een eigen slaapkamer, maar in de meeste gevallen deel je je slaapkamer met één andere deelnemers, tenzij anders aangegeven op de salespage van de betreffende training. Je badkamer en toilet deel je met één of maximaal twee andere deelnemers. Wil je persé een slaapkamer voor jezelf en is dat mogelijk op de trainingslocatie? Dan kan het zijn dat je een privé-kamer kunt reserveren tegen een toeslag. Check de voorwaarden op de trainingspagina (bij ‘Praktisch’) en geef je vraag of voorkeur eventueel door via het inschrijfformulier.

Ik kom niet uit de buurt. Kan ik op de vooravond al op de training locatie overnachten?

Een goed idee als je van ver komt! Ja, dat zou zeker een mogelijkheid zijn en hebben we in het verleden ook al eerder kunnen regelen. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of de locatie de nacht ervoor nog niet geboekt is. Mocht je deze mogelijkheid willen onderzoeken: geef dit dan aan bij je inschrijving en dan vragen wij dit voor je na!

HET LOOPT ANDERS

Wat nou als ik op het laatste moment toch niet kan komen?

Super vervelend, want jouw plek is geboekt en ook door ons betaald. Toch heb je het niet altijd zelf in de hand of voor het zeggen. Kun je écht niet komen? Dan vragen we je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodat wij alles van onze kant kunnen regelen of aanpassen en schuif jij (in de meeste gevallen) door naar de eerstvolgende training.

Ik heb een klacht n.a.v. mijn deelname aan één van jullie trainingen. Wat nu?

Wat ontzettend jammer om te horen! We nemen aan dat je dit tijdens (of heel vlot na) de training bij één van je trainers hebt aangegeven en in ieder geval hebt vermeld in je evaluatieformulier. Eén van je trainers neemt, wanneer je dit wil, hierover contact met je op. Mochten jullie er samen niet uit komen, dan kun je gebruik maken van onze algemene klachtenregeling. Deze vind je terug op onze contactpagina.

E-CURSUS VOLGEN

Ik wil een e-Cursus kopen. Hoe werkt dat?

Zie je een e-Cursus onze website die je wilt gaan volgen? Zo gaat dat in z’n werk:

  • Je koopt de e-Cursus door op de knop op de salespage te klikken
  • Je wordt vervolgens doorgestuurd naar ons gekoppelde betaalsysteem van Linktopay.eu. Hier vul je je gegevens in en betaal je de e-Cursus veilig online.
  • Na het doorlopen van het betaalproces ontvang jij direct (en sowieso binnen 24 uur) van ons een email met hierin een link om jouw persoonlijke account aan te maken in onze online cursusomgeving van Kajabi.
  • Heb je je account aangemaakt? Dan heb je vanaf nu onbeperkt toegang tot jouw persoonlijke online cursusomgeving.
  • De door jou gekochte en gevolgde cursussen van de Stenekes Academy zijn altijd terug te vinden in jouw persoonlijke cursusomgeving.
  • Je volgt de e-Cursus in je eigen tempo. Je vorderingen kun je tussentijds opslaan zodat je altijd in een oogwenk ziet waar je gebleven bent. Filmpjes en lessen zijn altijd terug te kijken, zo vaak en in de volgorde die jij zelf wil.

Goed om te weten:

  • Heb je een e-cursus gekocht en betaald? Dan staat deze cursus op jouw naam en mag deze niet gedeeld worden met andere personen.
  • Vind je de cursus tof, interessant of zeer de moeite waard en wil je anderen hier graag over vertellen? Laat dan een review achter, post een berichtje op je socials en/of verwijs enthousiast naar de link van onze salespage.
  • Theorie en videomateriaal van de e-Cursus zijn met grote zorgvuldigheid geschreven, opgenomen en vormgegeven en mogen zonder schriftelijke toestemming van Stenekes Academy B.V. nooit vermenigvuldigd of gedeeld worden met tweede- en derde partijen.
  • Na betaling is het niet mogelijk je aankoop te annuleren, je aankoopbedrag wordt in geen enkel geval teruggestort. Maar no worries: je houdt onbeperkt toegang tot je cursus, dus kom je er nu niet aan toe of heb je geen zin meer? Wellicht op een later moment wél.
Back To Top