skip to Main Content

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Check voordat je contact met ons opneemt of je vraag er hieronder tussen staat (scroll voor vragen over LEV! helemaal naar beneden!)

Staat je antwoord er niet tussen? Mail dan je vraag naar aanmelden@stenekesacademy.nl, vul het contactformulier op onze contactpagina in of bel met Fenna of Hinke van onze administratie: 0515-227011.

Heb je binnen 2 werkdagen geen reactie van ons: check eerst je spam!

INSCHRIJVEN

Zijn jullie trainingen 'voor professionals' alleen voor coaches en pedagogen?

Nee hoor! Ja: wij verzorgen trainingen voor ‘professionals’, maar dat is een ruim begrip. Natuurlijk kun je ook meedoen als je nét hebt besloten een carrière switch te maken, als herintreder die een tijd lang uit de running is geweest óf als student van een opleiding in de zorg- en hulpverleningssector (geef in dat laatste geval duidelijk aan bij de opmerkingen in het inschrijfformulier dat je nog studeert, dan neemt één van de trainers contact met je op om het e.e.a. met je door te spreken).

Ook wanneer je uit een compleet andere sector komt maar tóch deel wil nemen omdat de visie, theorie en ervaring je zo aanspreken: meer dan welkom!

Wie gingen mij voor?

Leerkrachten van zowel het primair- als het voortgezet onderwijs, IB’ers, coaches (met én zonder eigen praktijk), pedagogen, (buurt)sportcoaches, een Body Stress Release-practitioner en een zang-docente.. maar ook een therapeut creatieve therapie, gedragswetenschapper, gezinsondersteuner, gebiedsteammedewerker, maatschappelijk werker en officemanager behoren tot onze oud-deelnemers. Sta jij er al tussen?

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Dat doe je via het inschrijfformulier op de betreffende trainingspage. Soms kan het zijn dat je privé een berichtje van ons krijgt over een vrijgekomen plek tijdens een training. In dat geval vragen we je ook (nogmaals) je inschrijving compleet te maken middels het formulier op de trainingspage, zodat we meteen al je gegevens compleet hebben.

Als ik me inschrijf, hoe lang duurt het dan voordat ik een bevestiging krijg?

XXX

Ik wil meedoen, maar de training zit vol.. Wat nu?

Dan stuur je ons een mail via aanmelden@expertisecentrumstenekes.nl met je wens om mee te doen voor X-datum. Als de training helemaal vol zit zetten we je (als je dat wil) op de reservelijst en ben je altijd zeker van een plekje tijdens de eerstvolgende training. Hier krijg je uiteraard duidelijk bericht van via de mail zodat dat zwart op wit staat. Mocht er tóch eerder een plek vrij komen, dan mailen of bellen we altijd eerst naar de mensen op de reservelijst.

INHOUD

Hoe lang duurt een training?

Een training duurt 3 dagen, of wel: 8 dagdelen. We starten op dag 1 in de ochtend, op dag 3 sluiten we in de middag af. Ja, dat is best intensief met ook avondprogramma’s, maar er zijn genoeg momenten van rust tussendoor en de locatie en verzorging ter plaatse zijn fantastisch.

Waarom 3 dagen?

Omdat er tijdens een meerdaagse training genoeg tijd en ruimte ontstaat om ècht een verschil te maken. Om op te gaan in je eigen leerproces zonder onderbrekingen. Onze ervaring is dat het tijdens een training van bijvoorbeeld een dag vooral veel zenden en ontvangen is. Je schrijft je lam, je probeert alles op te zuigen en voor je het weet ben je weer onderweg naar huis en borrelen ineens allemaal vragen op. “Hoe zat het nou met …?” Misschien is er tijdens de training iets losgemaakt en weet je niet zo goed wat je hier mee aan moet. Daarnaast: je gaat écht met jezelf aan de slag tijdens de training en dit gaat alleen wanneer de groep veilig voelt. Daar zetten we op dag 1 meteen vol op in zodat iedereen de kans, ruimte en het vertrouwen heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

En hé, laten we niet vergeten: drie dagen helemaal voor jezelf? Is toch heerlijk!

Is er een bepaalde volgorde in trainingen?

Een misverstand dat we meteen uit de weg kunnen ruimen! Voorheen hadden de Expertisetrainingen een toevoeging bij hun titel: 1.0, 2.0 en 3.0. Dit, om aan te geven wanneer ze ontwikkeld waren. Maar aangezien dit tot verwarring bij inschrijvers leidde, hebben we dit aangepast.  Je hoeft, wanneer je een Expertisetraining wilt volgen, dit niet in een bepaalde volgorde te doen. Al onze trainingen zijn als losse modules te volgen; jij kiest welke training het beste aansluit bij jouw zoektocht naar verdieping op professioneel- en persoonlijk vlak.

Wat nou als ik bepaalde onderdelen niet mee wil/kan doen?

Tijdens de training zetten de trainers zich in om niet alleen jou, maar de hele groep te laten ervaren dat de groep staat voor vertrouwen en veiligheid. Daar maken we afspraken over en werken we samen aan, zodat de setting optimaal is voor groei.

Voor de duidelijkheid: wij zullen jou niets gaan verplichten of opleggen tijdens een 3-daagse. Jij bent hier om je te ontwikkelen, daar hoort het opzoeken en aftasten van grenzen bij en die grenzen verschillen voor iedereen. Waar voel jij je (niet) prettig bij, waarom is dat, waar zit een blokkade en wat wil jij daarmee? Je kunt met je vragen of twijfels altijd bij één van je trainers terecht.

 

DEELNEMERS | GROEP | TRAINERS

Hoe groot is de groep?

Voor de meeste van onze trainingen geldt: maximaal 10 deelnemers. In sommige gevallen kan dit oplopen tot 12 deelnemers, maar nooit meer dan dat. Op die manier is er voldoende ruimte voor ieders eigen ontwikkeling en begeleiding door de trainers.

Hoe is de verdeling mannen/vrouwen?

Daar is vooraf niet veel over te zeggen, dit hangt puur en alleen van de inschrijvingen af.

Natuurlijk is variatie interessant wat betreft energie en wisselwerking, maar onze trainers kunnen goed inspelen op iedere groepssamenstelling en karakterstructuren.

Wie zijn mijn trainers tijdens de training?

Tijdens de Expertisetrainingen (1.0, 2.0 en 3.0) zijn dat Lisanne Stenekes en Elske Struiksma.
Lisanne is oprichter, mede-eigenaar, opleider en coach van Expertisecentrum Stenekes en Stenekes Academy. Elske heeft een aantal jaren bij ons gewerkt als meidencoach en heeft haar eigen coaching praktijk in Apeldoorn.

BoyProof wordt verzorgd door Jan Stenekes en Gertjan Hessels. Jan is bedenker en oprichter van KICK Jongenscoaching en mede-eigenaar, opleider en coach van Expertisecentrum Stenekes en Stenekes Academy. Gertjan werkt al sinds 2018 bij ons als KICK Jongenscoach.

Meer lezen over onze trainers? Neem dan een kijkje op de ‘OVER ONS’ pagina.

ETEN | OVERNACHTEN

Wat eten we tijdens de training?

Ontbijt, lunch en diner zijn verrassend, gezond, biologisch en van grote kwaliteit. Er wordt heerlijk voor ons gekookt en er is ten allen tijde koffie, thee, water en fruit beschikbaar. Heb je een allergie of volg je een bepaald dieet? Geen probleem, zolang je dit maar duidelijk van tevoren aangeeft, het liefst meteen zodra je je inschrijft.

Heb ik een eigen slaapkamer?

In de meeste gevallen heb je inderdaad een eigen slaapkamer en deel je badkamer en toilet met één of maximaal twee andere deelnemers. Het kan voorkomen dat je in een uitzonderlijk geval je slaapkamer met iemand deelt, maar dit gaat altijd in overleg en wordt vooraf besproken.

Ik kom niet uit de buurt. Kan ik op de vooravond al op de training locatie overnachten?

Een goed idee als je van ver komt! Ja, dat zou zeker een mogelijkheid zijn en hebben we in het verleden ook al eerder kunnen regelen. Het hangt er natuurlijk vanaf of de locatie de nacht ervoor nog niet geboekt is. Mocht je deze mogelijkheid willen onderzoeken: geef dit dan aan bij je inschrijving en dan vragen wij dit voor je na!

HET LOOPT ANDERS

Wat nou als ik op het laatste moment toch niet kan komen?

Super vervelend, want jouw plek is geboekt en ook door ons betaald. Toch heb je het niet altijd zelf in de hand of voor het zeggen. Kun je écht niet komen? Dan vragen we je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodat wij alles van onze kant kunnen regelen of aanpassen en schuif jij (in de meeste gevallen) door naar de eerstvolgende training.

Ik heb een klacht n.a.v. mijn deelname aan één van jullie trainingen. Wat nu?

Wat ontzettend jammer om te horen! We nemen aan dat je dit tijdens (of heel vlot na) de training bij één van je trainers hebt aangegeven en in ieder geval hebt vermeld in je evaluatieformulier. Eén van je trainers neemt, wanneer je dit wil, hierover contact met je op. Mochten jullie er samen niet uit komen, dan kun je gebruik maken van onze algemene klachtenregeling. Deze vind je terug op onze contactpagina.

OVER LEV!

Is deze training alleen voor basisschoolklassen?

Naar aanleiding van (en met behulp van) binnengekomen hulpvragen van leerkrachten uit het basisonderwijs hebben wij deze groepstraining ontwikkeld. Zoals deze nu ‘staat’ vinden wij deze het meest geschikt voor de bovenbouwklassen van het basisonderwijs. Natuurlijk geldt wel: als gespecialiseerde trainers, met al onze ervaring in het coachen van jongeren, zijn wij goed in staat onze aanpak en oefeningen af te stemmen op de doelgroep waar we mee werken. Dus kort gezegd: Ja, nu wel, en Nee, hoeft niet. Kortste klap: neem contact op en dan hebben we het erover!

Wat is de maximale groepsgrootte van de klas?

Voor onze groepstraining of in het algemeen? 😉 Kijk, jij als leerkracht van een enorm grote klas zou het misschien wel eens liever anders zien, een stuk of 10 minder, maar dit is de situatie zoals ie is en daar kun jij nu niets aan veranderen. Zodoende geldt: daar werken wij dus ook mee. Het gaat om het verbeteren van het groepsgevoel met de klas die je hebt, of die klas nu uit 15 of 30 leerlingen bestaat.

Wanneer kunnen we starten?

Op dit moment zijn twee scholen met LEV! begonnen en gaan 2 van onze trainers hier wekelijks naartoe. Wij zijn niet alleen enthousiast en gedreven, maar ook realistisch en transparant. Via duidelijke communicatie houden we jullie op de hoogte en we prikken een startdatum zodra het kan. Bij deze geldt natuurlijk: wie het eerst komt…

Back To Top