skip to Main Content

Boy
Proof

Boy Proof

PROOF THE BOYS YOU'RE BOYPROOF

Een training over jongens die je anders laat kijken, denken én handelen

Ben jij er van overtuigd dat er een wezenlijk verschil is tussen jongens en meiden? Top, dan zijn we het daar over eens. Dan vind jij het vast ook volkomen onlogisch en scheef dat er tegenwoordig nog steeds van jongens wordt verwacht dat zij zich in grote mate hetzelfde gedragen als meiden. Dat één en dezelfde benadering bij beiden dezelfde vruchten afwerpt. Hoe dan?!

Zolang we het verschil tussen jongens en meiden niet (h)erkennen, zal er nog vaak met een verwijtende vinger worden gewezen. Gedrag wordt afgekeurd, verwachtingen worden niet waargemaakt. Ligt dat aan de jongens of aan de maatstaven en het filter van de maatschappij? Hoe het ook zij: hierdoor komen in vele situaties (ontwikkeling, school en werk) de jongens niet tot hun recht. En dat is zonde! Want (niks ten nadele van meiden en vrouwen): jongens en mannen.. ze zijn te gek!

GEDREVEN EN TOEGEWIJD? WELKOM.

Jij bent een gedreven leerkracht, coach, pedagoog, therapeut, mentor of jeugdzorgwerker en jij wil meer leren over jongens. Je wil ze beter begrijpen. Jij wil je hard maken voor de jongens door de verschillen onder ogen te zien en daar naar te handelen. Want dat verdienen ze.

Daarnaast ben je niet bang om met je eigen, persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Hoe zit het met jóuw mannenenergie? Waar zitten jouw blokkades en wat kun jij doen om jouw begeleiding naar een hoger plan te tillen?

Ik ben enorm onder de indruk van deze training. Het heeft me iets gegeven waarmee ik mezelf kan helpen en waarmee ik dus ook mijn studenten kan helpen. Een unieke en levensveranderende ervaring.

Anne Willem, Docent MBO | BoyProof

Een mooie reis op persoonlijk gebied met een hoop humor!

Deelnemer | BoyProof

Hoop dat deze olievlek in onderwijsinstellingen etc verspreid. Ook voor ouders die willen ontwikkelen!

Deelneemster | BoyProof

Door de training zijn de beschermlaagjes rond mijn hart, die in de loop van tijd gevormd zijn, eraf gepeld waardoor ik het gevoel heb gekregen weer helemaal open te staan in zowel geven als ontvangen.

S, Docent MBO | BoyProof

Het was een enerverende training. Ik had niet verwacht dat het zoveel met mijzelf zou doen.

Gert, Jeugdzorgmedewerker | BoyProof

Ik gun het jongens gun om begeleid te worden door mensen die deze training hebben gevolgd.

 

 

Arent Muller, therapeut | BoyProof

Het zat top in elkaar! Genoeg afwisseling tussen binnen en buiten, zitten en bewegen, luchtigheid en diepgang.

Deelneemster, Leerkracht P.O. | BoyProof

Goede cursus, kundige trainers, prachtige locatie met goede voorzieningen.

Sytse, Docent MBO | BoyProof

Ik heb er naast professioneel gebied ook heel veel aan gehad als mens. De training bleef nog lang nasudderen in mijn hoofd en ik doe nu echt bewust dingen anders.

Marieke, Docent V.O./coach | BoyProof

Aanbevelen? Zeker. Out of the comfort zone en op de grens verschijnen, dát is waar je leert en ontwikkelt.

Eelke, docent | BoyProof

Allemaal eyeopeners, van toepassing op mijn eigen leven én hoe ik dit in kan zetten voor anderen. Dank hiervoor.

Wieberen, zorgbegeleider | BoyProof

Dankbaar dat ik heb meegedaan. Fijn om jullie te leren kennen als trainers. Ben blij met de ontmoeting met een hoop Friezen, waarbij ik me welkom heb gevoeld. Mooi om zo intens en diep te werken.

 

Deelnemer | BoyProof

Jullie doen geweldige dingen en jullie weten een gevoel te creëren van een familie waar je gewoonweg bij wilt horen.

Deelneemster, Leerkracht P.O. | BoyProof

Met een brok in de keel naar huis gereden. Het waren bijzondere 3 dagen. Kundige trainers die op het juiste moment de juiste vragen weten te stellen. Oefeningen die toepasbaar zijn in de praktijk en ook veel coaching. Prachtige locatie.

Aaltsje, Leerkracht VSO | BoyProof

Ontzettend mooi om te zien hoe jullie ons deze 3- daagse met veel humor, een serieuze toon en passie voor het vak hebben meegenomen in de zoektocht naar ons eigen jongensvuur. Bedankt!

A, docent VO | BoyProof

Ik vond de hoeveelheid en verscheidenheid aan oefeningen top: zóveel ervaringen. Fysiek, meditatie, actie, yoga, lachen, rust, observeren, doornemen van persoonlijke casussen.. Ieder onderdeel maakte indruk of inspireerde. Voor mij een verdieping en eye-opener als professional maar ook vooral als mens. Blij het te mogen ervaren met zo'n mooie groep, iets wat nog lang na suddert!

Anoniem, Docent | BoyProof

Een intense ontmoeting met mooie mensen, waarbij ik kon inzien hoe groot mijn rol als voorbeeld is. Bijzonder om in kracht en zacht te worden gezien en gewaardeerd. 

 

 

Docent | BoyProof

Ik denk dat veel van mijn collega's hier veel aan kunnen hebben!

Benjamin, docent LO | BoyProof

Ik heb nu meer inzicht in waar het in ons leven om draait: aandacht, aanraking, spel, bescherming en voeding; bij mijzelf is met name de aanraking, het sensitieve, geprikkeld en meer tot ontwikkeling gekomen. De vervolgcursus staat al op mijn lijstje.

Erik, Docent LO en mentor VO | BoyProof

Als coach heb ik ontzettend waardevolle tips gekregen om mijn skills te vergroten. En mijn hart oprecht te openen.

E, pubercoach | BoyProof

Ik vond het echt fantastisch! Heel bijzonder om zo drie dagen samen te zijn, meteen de diepte in en zo lekker afwisselend met elkaar aan de slag te zijn. Een aantal van de werkvormen pas ik al toe.

Jildau, ambulant gezinsbehandelaar | BoyProof

De training is inhoudelijk sterk. Ik heb nu de tools om beter met mijn doelgroep aan de slag te kunnen.

O, docent LO | BoyProof

Ik heb met collega's wel een uur gepraat over deze training en we waren nog niet uitgepraat.

Tom, buurtsportcoach | BoyProof

Ik kon tijdens de training weer kind zijn, dit heb ik echt zo gevoeld. BoyProof heeft mij handvatten gegeven om jongens nog beter te ondersteunen in hun ontwikkeling. Ik kan zeggen dat ik nu meer rust ervaar in mijn functioneren als begeleider.

Sjoerd, Begeleider zorgboerderij | BoyProof

De training heeft mij ook een stuk zelfverrijking opgeleverd: anders naar een leerling kijken, anders naar mensen kijken, dagelijkse zaken anders opvatten.

O, docent LO | BoyProof

De groepssamenstelling was perfect! Super om als vrouw volop in de mannenenergie terecht te komen.

Myrthe, coach/leerkracht | BoyProof

Onder je eigen schild/buitenkant ligt zoveel moois. Dat weet alleen nog niet iedereen. Op ontdekkingsreis en komen tot de kern is goud, verrassend, verwonderlijk en heel waardevol!

Deelnemer | BoyProof

Als je actief bezig wilt zijn en hiermee je kennis wilt verbreden over jongens dan raad ik deze training zeker aan!

Brechtsje, docent VO | BoyProof

Fántastische dagen! Kéihard gelachen en gejankt! Zowel op professioneel als persoonlijk gebied énorm veel aan, dat wat we allemaal hebben mogen ervaren. Geweldig, alles goed geregeld. Dikke vette aanrader!

Ilse, Buurtsportcoach | BoyProof

Ik ben erg onder de indruk. Het heeft mij op plekken gebracht die ik nog niet kende en dat vind ik waardevol.

Rinco | BoyProof

De training was voor mij grensverleggend. Ik heb geleerd dat mijn pijn niet de grens voor een ander mag worden.

Esther, pedagogisch coach | BoyProof

Als je voelt dat je meer wilt betekenen voor jongens, zou ik deze training zeker aanbevelen omdat het je kijk op jezelf en de jongens om je heen wezenlijk verandert.

M, coach | BoyProof

BoyProof geeft je visie op het werken met jongens, het belang van mannen in onderwijs, en het belang van contact maken, plezier en spelen.

 

 

Alena Muller, sociaal werker | BoyProof

Trainers zijn heel speciaal. Afwisseling tussen ‘gewoon even met de mannen’ en heel veel diepte, kennis en touch vind ik heel knap!

J, docent | BoyProof
DOEN EN ERVAREN VANUIT HET JONGENSPERSPECTIEF

Door op de juiste wijze in te spelen op hun behoeftes ga je ervaren wat er gebeurt wanneer het jongetje diep van binnen de ruimte krijgt om te floreren. Tijdens deze 3-daagse training gaan we terug naar de basis van ontdekken en ervaren. We gaan het jongensvuur aanwakkeren, óók bij de vrouwelijke deelnemers. Een uniek concept. Een benadering vanuit nieuwsgierigheid, lachend het avontuur opzoeken. De risico-analyse naderhand. Of helemaal niet. Grenzen opzoeken, ontdekken. Door de drek, maar ook reflecteren.

KICK oprichter, coach én opleider Jan Stenekes en KICK Jongenscoach Gertjan Hessels verzorgen deze innovatieve training waarin kennis, inzicht en het zélf ervaren wordt gecombineerd. Hierdoor kun jij door middel van lichaams- en ervaringsgericht werken nóg beter op de behoefte van jongens inspelen en hen zodoende beter begeleiden in hun ontwikkeling.

UNIEK CONCEPT. DURF JIJ HET AAN?

Jongens. Hoe steken ze in elkaar? Wat werkt? Een training over hun denkwijze en manier van leren, het belang van stoeien en bewegen en de werking en de effecten van testosteron. Over humor, het altijd competitieve aspect, smerig worden en hoe jongens regelmatig ‘op hun bek gaan’.. en waarom dat laatste ook écht noodzakelijk is.

Boy Proof: zie het als een ultieme mannenbelevenis, ook voor vrouwen! 3 dagen experimenteren, leren en ervaren vanuit het jongensperspectief.

Durf jij het aan? Waar wacht je nog op?

BoyProof: kijken, denken en handelen vanuit het jongensperspectief

Inhoud

3 dagen de focus op jongens en mannen
en jouw persoonlijke ontwikkeling.

LEREN
♦ Denkwijze, manier van leren en belevingswereld van jongens
♦ Fysiologische- en psychologische verschillen tussen jongens en meiden

DOEN EN ERVAREN
♦ Jouw eigen jongensvuur aanwakkeren
♦ Buiten, beweging, vies worden, experimenteren
♦ Avontuur, grenzen opzoeken, competitief, experimenteren
♦ Mannenkracht, grenzen, strijd, liefhebben, hartsverbinding
♦ Regressiewerk

BORGEN
♦ Lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen ter bevordering van de begeleiding in de ontwikkeling van jongens
♦ Handvatten: hoe zet jij jouw ervaring hier effectief in voor een wezenlijk verschil in jouw werk als professional?

Praktisch

GEACCREDITEERD tot mei 2024
♦  Volg je de training in okt 2023 of maart 2024? Dan levert jouw deelname jou 25 SKJ-punten op

TRAINERS
♦  Jan Stenekes en Gertjan Hessels, met ondersteuning

INVESTERING
♦  Voor 3 trainingsdagen en 2 overnachtingen, alle maaltijden en drinken, materialen, een persoonlijk werkboek en deze ultieme belevenis is jouw eigen investering: €997 excl. btw.

LOCATIE
♦ ’t Flinkeboskje in Hemelum (Friesland). Supertoffe plek middenin de natuur.

TRAININGSDATA
♦ 
9-10-11 oktober 2023 (1 plek)
♦  18-19-20 maart 2024
♦  23-24-25 september 2024

DEELNEMERS
♦ Maximaal 12 deelnemers per training* zodat iedereen goed tot z’n recht komt. Je ontvang na de training een certificaat van deelname.

UPDATE: HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK GEBRUIK TE MAKEN VAN HET STAP-BUDGET
VET! HIER BEN IK BIJ!    Geboortedatum *
    9-10-11 oktober 202318-19-20 maart 202423-24-25 september 2024

    FACTUURADRES (alleen invullen indien anders dan bovenstaande)

    Back To Top