skip to Main Content

de weg
van de
jongen

De weg van de jongen

DOOR MANNEN, VOOR MANNEN

In navolging van de succesvolle training BoyProof hebben Jan Stenekes en Gertjan Hessels opnieuw een training ontwikkeld. Een te gekke verdieping van BoyProof maar ook zeker als losstaande training te volgen. En deze keer dus alleen voor mannelijke deelnemers!

WAAR GAAN WE MEE AAN DE SLAG?

In ‘De weg van de Jongen’ ga je de diepte in van het man zijn. Wat betekent het om man te zijn, tussen de mannen en mét de mannen? Kom tot de kern, jóuw kern, tijdens deze 3-daagse, ervaringsgerichte training.

Dit is jóuw training als jij de leiding wil over je eigen leven met een ongekende innerlijke rust. Zonder schuldgevoel de weg gaan die voor jou bedoeld is. Met een open vizier en een open hart de kracht en het leiderschap in jezelf vinden om in vrede met je vader en je moeder je eigen plek in te nemen als volwassen man.

Vanuit je innerlijke kompas stem je af op je gevoel. Je gaat je ‘man-zijn’ leven en leert de goede vruchten te plukken, die de voeding gaan zijn voor de toekomstige generaties jongens en mannen die dit zo hard nodig hebben. Wetende dat een goede leermeester het beste voorbeeld geeft door het voor te leven, zonder de maskers en pantsers die je ooit dacht nodig te hebben om staande te blijven.

ERVAREN. RITUELEN EN ELEMENTEN.

We werken drie dagen lang met een groep mannen in de buitenlucht op de mooiste locatie van Friesland: Het kleine Paradijs. Er is plaats voor boosheid, rust, stilte, steun en verbinding. We werken veel met rituelen en de elementen: aarde, water, lucht en vuur.

In ‘De weg van de Jongen’ ga jij de weg bewandelen die elke jongen hoort te gaan, zodat jij weet hoe deze weg (ver)loopt. Hierdoor kun jij de jongen in jouw leven zijn eigen weg laten lopen, hem voeden, ondersteunen, en waar nodig het stuur bijdraaien zodat hij zijn weg in de goede richting kan vervolgen. De weg, jouw weg, van van de jongen naar ‘man-zijn’.

Een onvergetelijke ervaring.

VOOR MANNEN.

Deze 3-daagse, lichaams- en ervaringsgerichte training is ontwikkeld voor:

 • mannen die voelen dat ze dichter naar hun eigen kern (terug) willen
 • mannen die middels persoonlijke ontwikkeling hun eigen professionaliteit willen vergroten
 • mannen die niet alleen zichzelf, maar ook de mannen om zich heen beter willen begrijpen
 • mannen die met de elementen van de natuur willen werken
 • mannen die van avontuur houden en hun eigen grenzen willen verkennen
 • mannen die bereid zijn een stap buiten hun comfort zone te doen
 • mannen die met jongens werken, o.a. coaches, therapeuten, pedagogen, leerkrachten, gebiedsteammedewerkers, (buurt)sportcoaches

Je weet het vast al, maar goed om nog even te benadrukken: onze trainingen bestaan niet uit zenden en ontvangen. Je gaat zelf actief aan de slag, leert door te ervaren, wat betekent dat je vooral werkt vanuit je persoonlijke stuk. Onze deelnemers gaan daarmee aan de slag, gaan dat aan, en gaan als rijkere mensen terug naar huis.

Ik heb nu meer inzicht in waar het in ons leven om draait: aandacht, aanraking, spel, bescherming en voeding; bij mijzelf is met name de aanraking, het sensitieve, geprikkeld en meer tot ontwikkeling gekomen. De vervolgcursus staat al op mijn lijstje.

Erik, Docent en mentor VO | n.a.v. BoyProof, maart 2022

Inhoud

3 dagen de focus op jouw ‘man-zijn’ door jouw afgelegde route als opgroeiende jongen naar volwassenheid te onderzoeken en ervaren.

ONZE AANPAK
♦ Lichaams- en ervaringsgericht
♦ Vooral buiten werken, in de natuur
♦ Groeps- en individuele oefeningen, rituelen en meditatie

THEMA’S 
♦ Mannen- en vrouwenenergie
♦ Moederschoot
♦ De rol van de vader
♦ Gezinssysteem- en dynamiek
♦ Patronen: ontdekken en doorbreken

OPBRENGST
♦ Persoonlijk (én daardoor professioneel ook) grote stappen zetten
♦ Meer zelfkennis en een vergroot zelfbewustzijn én lichaamsbewustzijn
♦ Handvatten: hoe zet jij jouw ervaring hier effectief in voor een wezenlijk verschil in jouw leven, zowel privé als in sociale- en werkkring?

Praktisch

TRAINERS
♦  Jan Stenekes en Gertjan Hessels

INVESTERING
♦  Voor 3 trainingsdagen en 2 overnachtingen, alle maaltijden en drinken, materialen, een persoonlijk werkboek en deze ultieme belevenis is jouw eigen investering: €997 excl. btw.

LOCATIE
♦ Het Kleine Paradijs, Easterein, Friesland.

TRAININGSDATA
♦  3-4-5 april 2023
♦  18-19-20 september 2023

DEELNEMERS
♦ Mannen! Maximaal 10 deelnemers per training zodat iedereen goed tot z’n recht komt.

VET! HIER BEN IK BIJ!

  3-DAAGSE 'DE WEG VAN DE JONGEN'

  3-4-5 april 202318-19-20 september 2023
  FACTUURADRES (alleen invullen indien anders dan bovenstaande)

  Back To Top